budova ÚVTOS Ružomberok, Dončova 6, Ružomberok +421 918 101 131 info@ipa-rk.sk

Národný kongres a Víkend priateľstva Slovenskej sekcie IPA 2019

Dňa 22. júna 2019 sa v hoteli Sun v Senci konal Národný kongres Slovenskej sekcie IPA.

Dôležité body programu rokovania:
1. Výročná správa o činnosti, hospodárení a o stave majetku Slovenskej sekcie IPA za rok 2018.
2. Pripomienky generálneho sekretára (neaktuálne formuláre prihlášok, nenalepené fotografie na prihláškach, nesprávne adresy územných úradovní, nedôsledne vyplnené dotazníky o činnosti územných úradovní, ...).
3. Návrhy Výkonného prezídia Slovenskej sekcie IPA a niektorých územných úradovní na zmenu a doplnenie stanov Slovenskej sekcie IPA.
4. Určenie výšky členského príspevku pre rok 2021 a výšky odvodu na účet Slovenskej sekcie IPA na rok 2020.
5. Odsúhlasenie termínu a miesta konania Národného kongresu a Víkendu priateľstva Slovenskej sekcie IPA v roku 2020 (Bratislava, 31. október 2020 – voľba členov Výkonného prezídia Slovenskej sekcie IPA).
6. Nový dodávateľ členských preukazov a „nepersonalizovaných“ nálepiek na sklo do auta.
7. Kritické komentáre stránky www.ipa-slovakia.sk.
8. Memorandum o spolupráci medzi IPA a MV SR.
9. Memorandum o spolupráci medzi IPA a GR ZVJS.
 

Aj tento rok bol kongres obohatený sprievodným podujatím, Víkendom priateľstva Slovenskej sekcie IPA, ktorého sa zúčastnili štyria naši členovia s rodinnými príslušníkmi. Počas prvého dňa navštívili Nitriansky hrad, absolvovali prehliadku katedrálnej veže, Diecézneho múzea Nitrianskeho biskupstva, návštevu vinárskeho podniku Chateau Topoľčianky spojenú s ochutnávkou vín a prehliadku zubrej zvernice v Topoľčiankach. Druhý deň bol opäť bohatý na zážitky, ktoré účastníci v doobedňajších hodinách nasávali počas návštevy Múzea polície SR v Bratislave, pri prehliadke Starého Mesta a na vyhliadkovej plavbe po Dunaji. Po obede v bratislavskom pivovare Brewer spojenom s prehliadkou pivovaru a ochutnávkou miestnej produkcie sa výletníci rozdelili podľa vlastného výberu na dve skupiny – jedna išla na prehliadku Bratislavského hradu a budovy Národnej rady SR, druhá na hrad Devín. Celé podujatie bolo zavŕšené slávnostným gala večerom pri príležitosti osláv 25. výročia založenia Slovenskej sekcie IPA, kde sa po príhovoroch o slávnostnú časť večera postarali členovia hudobného súboru Ministerstva vnútra Slovenskej republiky a tanečníčky zoskupenia Corazón Cubano. Počas slávnosti bol predchádzajúci vedúci našej územnej úradovne Miroslav Forgáč ocenený medailou II. stupňa Slovenskej sekcie IPA za mimoriadne zásluhy pri rozvoji Slovenskej sekcie IPA. Po ukončení oficialít pokračovala zábava v skvelej atmosfére až do neskorých hodín.

1  2  3  4  5  6